Vrijwilligerswerk Afrika

Ben jij geïnteresseerd in vrijwilligerswerk in Afrika? Dan vind je hier meer informatie en alle projecten op dit continent. Afrika staat vaak vooral bekend om de armoede en honger en daardoor zijn er ook heel veel mooie vrijwilligersprojecten te doen. Maar Afrika is ook zoveel meer dan dat; je vindt er schitterende natuur, vriendelijke mensen, adembenemende zonsondergangen, avontuur, ontspanning en inspiratie. Afrika is een schitterend continent met zoveel afwisseling dat je elk vrijwilligersproject wel zou willen doen. Van een medisch project in Tanzania, een sportproject in Zuid-Afrika, een bouwproject in Ghana, een natuurproject in Namibië tot een sociaal project in Kenia – wij zouden niet kunnen kiezen. Hieronder vind je alle beschikbare landen in Afrika waar een vrijwilligerproject te doen is.

Veiligheid tijdens vrijwilligerswerk in Afrika

Is vrijwilligerswerk in Afrika veilig? Het is een veelgestelde vraag en het antwoord is voor ons altijd hetzelfde: de landen die bij ons online staan, zijn volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken altijd bereisbaar, mits er aandacht besteed wordt aan de geldende regels en normen en waarden. Deze kunnen per land verschillen, dus het beste is om de huidige status op te vragen bij de organisatie van het vrijwilligerswerk. Deze zijn altijd goed op de hoogte, dus laat je goed informeren. Houd je ter plekke aan deze regels en doe geen dingen die je hier in Nederland ook niet zou doen en je zult een mooie tijd hebben tijdens jouw vrijwilligerswerk in Afrika!

Voorbereiden

Vergeet niet dat elk vrijwilligerswerk in Afrika goed voorbereid moet worden! Wil jij als vrijwilliger een goed begin hebben, zorg dan voor een goede voorbereiding; jouw vrijwilligerswerk in het buitenland goed voorbereiden.

Bouwprojecten in Afrika

 

Cultuurprojecten in Afrika

 

Dieren verzorgen in Afrika

 

Gezondheidszorg in Afrika

 

Lesgeven in Afrika

 

Sportprojecten in Afrika

 

Sociaal vrijwilligerswerk in Afrika